Concurs cu cântec pentru promovarea în funcţii a unui controversat funcţionar apropiat puterii

Pe 21 februarie 2019, Ministerul Fondurilor Eurpene scoate la concurs, prin Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici,http://www.anfp.gov.ro/Concurs/130720?fbclid=IwAR1-VEfoYNQnLtdzvPf22QRfYARxdWZKmV_4gnOIYYVUz_uoDtp2gLwCsNE postul de adjunct al Direcţiei de Monitorizare Proiecte din cadrul Direcţiei Generale a Programului European Operaţional Infrastructură Mare” (POIM). La concurs, s-a înscris un sigur candidat – Andrei Chivu. Surse apropiate Ministerului Fondurilor Europene spun că, deşi a fost singur pe loc, a fost cât pe ce să  se descalifice pentru că, deşi la unul dintre subiectele la care trebuia să facă o descriere, candidatul Chivu s-a limitat la o enumerare. Andrei Chivu este ginerele unui contoversat om de afaceri din Constanţa şi membru, prin alianţă, al familiei secretarului de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, tulceanca Sîrma Caraman, apropiată lui Liviu Dragnea.

 

 

Andrei Chivu este originar din Câmpina, judeţul Prahova. În 2009, conducea un barul West Hendon Broadway de la periferia Londrei şi ajungea în atenţia presei de pe Dâmboviţa după ce deputatul din diaspora PDL-istul William Brânză, câmpinean şi el, îl aduce în bar pe însuşi preşedintele Traian Băsescu.

Anul viitor, în octombrie 2010, depune prima declaraţie de avere ca angajat al administraţiei centrale. Este consilier la Direcţia Gestionare Program din Ministerul Dezvoltării şi Turismului condus de Elena Udrea, o direcţie a Autorităţii de Management din cadrul Programului Operaţional Regional. De atunci, Andrei Chivu rămâne în administraţia centrală, în funcţii apropiate Programului Operaţional Regional.

 

Tot în 2017, îşi uneşte destinele cu Georgiana Cristina Pufleanu, o colegă de serviciu. Georgiana Cristina Pufleanu este sora nurorii secretarului de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sirma Caraman – Mirela Caraman, fostă Pufleanu.

Ceremonia are loc, după cum rezultă din pozele publicate pe Facebook, la Restaurantul Imperial Din Tulcea.  La ceremonie, participa inclusiv secretarul de stat Sirma Caraman. Situat pe strada  Corneliu Gavrilov  la numărul 197 în Tulcea, restaurantul apare ca fiind administrat de firma Falnic SRL, detinută de Stere Pufleanu şi Maria Pufleni, iar mesajul pe pagina restaurantului este: „Aceasta zi speciala este o pagina din povestea voastra de viata, o poveste tot mai frumoasa cu fiecare an ce vine! Casa de piatra, copiii mei!”.

 

În 2018, Andrei Chivu apare în documente ca fiind numit director adjunct cu delegatie al Autorităţii de Management din Programul Operaţional Infrastructură Mare, în locul fratelui ministrului Finanţelor Orlando Teodorovici, Bogdan Teodorvici, la Ministerul Fondurilor Europene, funcţie care este scoasa la concurs pe 8 februarie şi pentru care doritorii trebuiau să se înscrie până pe 15 februarie. Andrei Chivu este singurul candidat. Printre cerinţele postului se numără: „vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 7 ani;să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I” La proba scrisă, Andrei Chivu, primeşte un punctaj de 71,7, la limită să fie descalificat (70 era pragul de promovare). Surse din Ministerul Fondurilor Europene spun că el a tratat un subiect greşit faţă de cerinţe. Mai exact, în loc să facă o descriere a unei situaţii cerute, s-a limitat la o enumerare. La proba orală, a primit 84,6 puncte şi a obţinut funcţia.

Şi soţia sa, Cristina Chivu, fostă Pufleanu, a fost sigura candidată pe postul ocupat. În 2016 a fost numită pe funcţia de consilier evaluare-examinare, clasa I, după ce a primit 82 de puncte la proba scrisă. G4media.ro a solicitat un punct de vedere domnului Andrei Chivu privind parcursul dumnealui profesional, dar până la această oră nu a primit un răspuns.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *