Condamnat în 3 dosare la ani grei de închisoare, Dinel Staicu a fost eliberat condiționat deși nu a plătit prejudiciul!

Fostul patron al Universității Craiova, Dinel Staicu, a fost eliberat din Penitenciar după 6 ani și jumătate de închisoare. Acesta fusese condamnat în anul 2012 la 12 ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor, prejudiciul fiind de peste 5 milioane de dolari.

Imediat după condamnare Dinel Staicu a fugit din șară fiind prins în Ungaria. De altfel, Staicu a fost și cel care a provocat cel mai mare scandal din Justiție, după ce două judecătoare de la Curtea de Apel București au fost arestate întrucât au luat mită de la acesta pentru a-i șterge o pedeapsă de 7 ani.

Dinel Staicu a fost arestat prima dată în anul 2011 în dosarul fraudării Băncii Internaţionale. Un an mai târziu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, însă ulterior pedeapsa a fost anulată de trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu în anul 2012 ar fi primit mită 600.000 de euro. Preşedintele SIF Oltenia s-a ales astfel cu un nou dosar penal, iar în septembrie 2014 a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În luna iunie 2015, acelaşi Dinel Staicu a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaş cu aproximativ 11 milioane de euro.

În luna ianuarie a acestui an Judecătoria Sector 4 Bucureşti respingea prima cerere de eliberare ciondiţionată a fostului om de afaceri, însă Tribunalul Ilfov a desființat ieri sentința și a dispus punerea în libertate a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.