Condamnatul Dragnea, îl acuză pe Iohannis că încalcă legea susținând PNL

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful statului Klaus Iohannis că foloseşte referendumul pentru a susţine liberalii, nerespectând legile. Dragnea îl acuză pe Iohannis şi că foloseşte serviciile statului pentru campanii politice.

„E o mişcare tip Iohannis. El nu face nicio campanie pentru referendum. El de fapt a vrut să păcălească lumea. Faptul că foloseşte maşinile statului în interes personal şi politic, asta e infracţiune până la urmă, dar nu cred că e prima, nici ultima pe care o comite Iohannis. Nu respectă legile, Constituţia. El ia în batjocură orice. Doar interesul personal primează pentru el. Bineînţeles toţi SPP-iştii, lunetiştii să stea ascunsi să nu cumva să păţească ceva dictatorul”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la primul miting de campanie, alături de PNL, sâmbătă la Iaşi. De altfel, şeful statului a declarat zilele trecute că va merge la mitingurile pentru susţinerea referendumului. La dezbaterea de la Iaşi au mai participat Ludovic Orban, precum şi câţiva dintre candidaţii PNL la europarlamentare, printre care se numără Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Adina Vălean.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că preşedintele Klaus Iohannis va refuza toate propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei ministere, iar dacă şeful Executivului nu vrea să stea cu un cabinet şchiop, singura variantă este remanierea prin Parlament, variantă refuzată până acum de Dăncilă.

„Eu îi doresc succes doamne Dăncilă să aştepte. Nu cred că va primi răspuns de la Iohannis. Eu i-am spus şi îi spun, când se va decide să facă prin Parlament, dacă nu vrea să stea cu Guvernul şchiop. E singura variantă după părerea mea. Iohannis nu va accepta niciodată. Poate să vină cu 10 propuneri. O să spună că nu au ţinută corespunzătoare”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Viorica Dăncilă, cea care a refuzat ca variantă remanierea prin Parlament, a declarat, recent, că aşteaptă motivarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniştri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Propunerile de remaniere, refuzate de preşedinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *