Condamnatul penal Dragnea care se crede lider regional și se declară de acord cu Macron

Condamnatul penal Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, salută scrisoarea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron adresată cetăţenilor Europei şi susţine organizarea Conferinţei pentru Europa, propusă de şeful statului francez, la care România să participe în mod activ.

Dragnea mai spune, într-un mesaj postat pe Facebook, că Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile şi principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială şi economică.

Evident, Dragnea se folosește de mesajul președintelui Franței pentru a lasa atacuri la adresa lui Iohannis pe care îl acuză de instigare la ură politică.

„Poate că dacă preşedintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înţelege că ura şi violenţa nu pot face parte din registrul «opiniilor politice»”, subliniază Liviu Dragnea.

Politica dusă de PSD-ALDE, în special în domeniul justiției, a fost în mod repetat criticată de liderii europeni și de Comisia Europeană. Mai mult, cele mai importante instituții europene pe domeniul justiției, Comisia de la Veneția și GRECO, au solicitat în mod expres PSD-ALDE să nu modifice Legile justiției și să nu înființeze Secția pentru cercetarea magistraților, dar recomandările europene au fost ignorate.

În același timp, Dragnea și restul liderilor PSD atacă în mod constant Uniunea Europeană și pe reprezentanții Comisiei Europene. Ultimul gest absurd a fost acuzarea prim-vicepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans, pentru falsificarea Raportului de țară din cadrul MCV. Ancheta penală este desfășurată chiar de Secția înființată de PSD-ALDE și de favorita lui Dragnea, procurorul Anca Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.