Condamnatul Rădulescu „mitralieră” dă cărțile pe față: Toader nu a dat mai multe Ordonanțe pe care noi nu le-am cerut

Cătălin Rădulescu, depuat PSD condamnat definitiv, a recunoscut, miercuri, că nemulțumirea PSD față de Toader ține de faptul că ministrul Justiției nu a dat mai multe Ordonanțe cerute de liderii PSD.

„Nemulţumirile sunt multe şi nu aş vrea să le reluăm. Domnul ministru face parte din Guvern şi ar trebui să respecte deciziile pe care le luăm din Comitetul Executiv”, a afirmat Cătălin Rădulescu, miercuri, la Parlament, citat de Mediafax.

Întrebat ce ce îi reproşează PSD lui Toader, Rădulescu a răspuns: „Sunt lucruri pe care nu le-a discutat, nici măcar nu le-a negociat şi dezbătut cu magistraţii. Ne-a pus într-o situaţie care nu a fost confortabilă pentru noi şi pe care a trebuie să o rezolve doamna premier ulterior. Acestea sunt chestiunile pe care i le reproşăm domnului ministru. Nu a dat ordonanţa pe Coduri. Stăm cu Codurile în care sunt articole neconstituţionale pe care dânsul nu le-a făcut. OUG prin care se permite rezivuirea celor care se consideră nevinovaţi, nu a făcut-o. Dânsul îşi face o agendă proprie. O să vedem ce decizie luăm”.

„Vom discuta în coaliţie, după care vom lua o hotărâre. După discuţia care va avea loc în coaliţie de către preşedintele nostru, preşedintele ALDE, doamna premier, se va lua o decizie pe care o să vă o comunicăm imediat”, a completat Rădulescu.

Plenul Camerei Deputaţilor în care urma să fie votată moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader a fost suspendat din lipsă de cvorum după ce PSD a decis să nu participe la ședința de vot. Amânarea strategică a votului la moțiunea simplă depusă de Opoziție împotriva lui Toader îi dă prilejul lui Dragnea să îi transmită ministrului Justiției un ultimatum: are la dispoziție o săptămână să facă ce vrea PSD sau zboară.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, un apropiat al lui Dragnea, a fost condamnat, în 2016, definitiv, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *