Condiții mai bune pentru măgarii din Santorini

După mai multe proteste și publicitate negativă, autoritățile din insula greacă Santorini au anunțat că vor proteja măgărușii care cară turiști pe serpentinele abrupte dintre port și celebra așezare pe stânci, informează AFP.

Primăria a dat publicității sâmbătă o declarație în care spune că a avut întâlniri cu grupurile pentru protecția animalelor și cu proprietarii animalelor de povară în scopul „asigurării respectului pentru drepturile și bunăstarea măgărușilor”.

Anunțul vine după ce un video în care este bătut cu cruzime un măgăruș a devenit viral pe net, provocând protestele activiștilor, care s-au ciocnit cu proprietarii.

Printre măsurile convenite cu medierea primăriei se numără ținerea animalelor la umbră în timpul perioadei de odihnă și mărirea rației de apă și hrană. Se mai prevede limitarea poverii pe care o vor purta, iar proprietarii care maltratează animalele își vor pierde licența.

Santorini este o insulă din Marea Egee, aparțind de arhipelagul Insulelor Ciclade, Grecia, cu o populație de 13.600 locuitori și cu o suprafață de 73 km². Capitala insulei este Thira.

În mijlocul insulei se află un lac cu apă albastră, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantida, atunci cand a erupt acum 3500 de ani, îngropind orașul antic Akrotiri care acum sea află sub tone de cenușă.

Căutate sunt și cele două plaje accesibile, Perissa și Kamari, pentru nisipul vulcanic de culoare neagră.

Populară printre turiști pentru priveliștea minunată a mării și pentru casele localnicilor parcă agățate de stâncile vulcanice, este aproape sufocată de câțiva ani de afluxul de vizitatori, pe fundalul unui boom turistic din Grecia. Primarul a impus deja măsuri de limitare și reglementare a afluxului de nave de croazieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *