Condiţii pentru grădiniţe şi after-school-uri pentru a fi deschise

Noile reguli de funcţionare a afterschool-urilor şi grădiniţelor au fost anunţate în această dimineaţă de Raluca Turcan, vicepremierul detaliind ce trebuie să facă administratorii, dar şi angajaţii, părinţii şi copiii.

„Guvernul PNL a decis redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a after-school-urilor care funcţionează pe timpul verii. Este o măsură pe care am susţinut-o cu toată forţa, însă este foarte important să respectăm cu stricteţe regulile sanitare! Virusul încă este prezent şi trebuie să-i învăţăm şi pe cei mici să se protejeze”, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan. Aceasta a precizat că a primit mii de solicitări de la părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii, pentru a merge la muncă, mai ales odată cu încheierea anului şcolar, dar şi de la ONG-uri din domeniul educaţional şi de la firmele care administrează afterschool-uri şi grădiniţe şi angajaţi.

„Vor trebui respectate reguli de către personalul didactic şi administrativ, de către copii şi părinţi”, a spus Turcan, enumerând câteva dintre acestea: – Curăţenie generală înaintea redeschiderii şi dezinfecţia zilnică a spaţiilor, cu substanţe biocide avizate şi în cantităţi recomandate pentru copii; – Trasee bine delimitate şi ore diferite pentru plecări şi sosiri, distanţarea în sălile de clasă, dar şi un triaj epidemiologic la sosire atât pentru angajaţi, cât şi pentru copii; – Reducerea numărului de jucării, spălarea / dezinfectarea regulată a celor care vor rămâne în clase; – Copiii vor fi învăţaţi cum să se spele pe mâini şi vor fi asistaţi în acest sens de un adult; – Activităţile didactice vor fi realizate cu precădere în exterior, în spaţii deschise. „Fac apel către toţi cei implicaţi în aceste activităţi să respecte cu stricteţe normele prevăzute pentru că altfel tot efortul de până acum va fi în zadar!”, a spus vicepremierul.

Alte decizii luate de Guvern în şedinţa de joi seară sunt: – Să fie permise evenimente private cu număr mai mare de participanţi decât până acum: 20 de persoane pentru evenimentele organizate în interior şi 50 de persoane pentru cele care au loc în exterior; – Să se redeschidă Mall-urile, dar restaurantele şi locurile de joacă din interiorul acestora să rămâna închise; – Să se redeschidă sălile de fitness, dar cu respectarea unor norme sanitare şi de distanţare stricte; – Să se redeschidă piscinele exterioare, cu respectarea unor reguli sanitare speciale. „Dacă lucrurile vor merge bine, treptat se vor aproba şi alte măsuri de relaxare”, a afirmat Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *