Conducerea Academiei Române , despre sondajul INSCOP: ‘Nu a fost niciodată comandat de instituție’

Conducerea Academiei Române a transmis, marţi, un comunicat de presă, referitor la Barometrul de Opinie Publică al României, lansat în urmă cu o zi, care oferă informaţii legate de intenţia de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai şi gradul de încredere al publicului în personalităţi şi instituţii politice, susținând că acesta nu a fost comandat de instituţie.

Biroul Prezidiului Academiei Române a transmis că „a luat la cunoştinţă cu surprindere de faptul că un institut al Academiei Române – este vorba despre Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale «Ion I.C. Brătianu» – a dat publicităţii un sondaj de opinie privitor la aspecte actuale ale vieţii politice româneşti. (…) Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română. Reamintim că instituţia noastră nu se implică în chestiuni de natură politică”.

Potrivit Barometrului de Opinie Publică al României (INSCOP)lansat luni, peste 39% dintre români vor merge „sigur” la vot, pe 26 mai, iar PSD şi PNL au fost alese în egală măsură de aceştia, având scoruri apropiate în intenţiile de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *