Confruntări armate între India și Pakistan: cel puţin opt morţi

Cel puţin şase civili şi doi militari au fost ucişi în noi confruntări armate produse sâmbătă în Kashmir, regiune disputată între India şi Pakistan, relatează site-ul agenţiei Associated Press.
Doi militari pakistanezi au fost ucişi într-un schimb de focuri produs la frontiera dintre Kashmirul pakistanez şi Kashmirul indian. În confruntări au fost ucişi şi trei civili pakistanezi.

La rândul său, poliţia indiană a anunţat moartea a trei civili, în urma unui atac pakistanez care a vizat un sat din districtul Poonch. O altă persoană este grav rănită.

Avioane militare indiene au efectuat marţi un raid aerian „preventiv” în Kashmirul pakistanez, vizând poziţii ale grupului terorist Jaish-e-Mohammad, care a revendicat un atentat comis în Kashmirul indian, soldat cu moartea a 46 de militari. Miercuri, Pakistanul a doborât avioane de vânătoare indiene. Pilotul unuia dintre aparate a fost transferat vineri în India.

Uniunea Europeană şi China au îndemnat India şi Pakistanul, ţări care deţin arme nucleare, să dea dovadă de reţinere, pentru a evita escaladarea conflictului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *