Congres PSD

Sâmbătă este programat să aibă loc Congresul PSD, ocazie cu care sunt așteptate modificări organizatorice și repoziționări menite să consolideze poziția actualului președinte al partidului.

Mai mulți lideri din actualul Birou Permanent Național nu se vor regăsi în actualele poziții după alegerile de sâmbătă. Conform noii organigrame vor fi 16 vicepreședinți, câte doi pentru fiecare regiune, un bărbat și o femeie. Această nouă configurație a forului de conducere al PSD va asigura, în opinia lui Liviu Dragnea, „o reprezentare completă și echilibrată pe tot teritoriul țării”. În cadrul Congresului urmează a fi aleși președintele executiv și secretarul general, existând indicii că ar putea să dispară funcția de secretar general adjunct, deținută în prezent de Codrin Ștefănescu.

Schimbare numărului de vicepreședinți și repartizarea lor egală la nivel național este o lovitură pentru opozanții actualului lider, acesta reușind să diminueze influența unor organizații care se bucurau de un număr mai mare de vicepreședinți, cum este cazul organizației București, care avea un număr cinci vicepreședinți în Birou Permanent Național.

În același timp Dragnea pare să o susțină pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, declarând că „Urmează schimbările la secretarii de stat. Ceea ce a spus doamna Firea este adevărat. Am avut o discuție cu dumneaei și cu primarii de sectoare, o discuție purtată și cu doamna prim-ministru, am avut și separat discuție cu doamna prim-ministru, s-a făcut în sfârșit un plan de colaborare serios între Guvern și Primăria Capitalei, care va începe să se implementeze foarte, foarte curând, pentru că sunt angajamente pe care ni le-am luat, și eu, și doamna Firea, în campanie”.

Sursa foto: www.psd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *