Congresul SUA va ancheta oferta lui Trump de a organiza summitul G7 într-unul din cluburile sale de golf

Democraţii americani au anunţat, miercuri, deschiderea unei anchete parlamentare asupra propunerii lui Donald Trump de a organiza următorul summit al G7 într-unul din cluburile sale de golf din Florida, pe care o consideră „îngrijorătoare”, notează AFP.

„Interesele financiare personale ale preşedintelui condiţionează clar deciziile guvernului american”, a denunţat într-un comunicat Jerry Nadler, care prezidează Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor controlate de opoziţia democrată.

„Eforturile pentru a selecţiona ‘Trump National Doral golf club’ ca loc de desfăşurare a celui de-al 46-lea summit al G7 nu reprezintă decât ultimul episod dintr-o serial îngrijorător de corupţie şi conflicte de interes”, a continuat el, reamintind că prin Constituţia americană se impune „separarea intereselor private ale preşedintelui Trump şi mandatul său oficial”.

Comisia, care anchetează deja asupra afacerilor preşedintelui şi suspiciunilor de obstrucţionare a justiţiei care îl vizează, îşi va extinde acţiunea pentru a include acest nou capitol şi a convoca martori şi documente de la Casa Albă, a precizat Jerry Nadler.

Exprimându-se în ultima zi a summitului G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei, preşedintele american, a cărui ţară va organiza următorul G7, a lăudat luni avantajele clubului său Doral, din apropiere de Miami, pentru a găzdui evenimentul.

„E un loc grozav. Are o suprafaţă uriaşă, multe sute de acri. Deci, putem să ne ocupăm de orice se întâmplă”, iar hotelul „este aranjat cel mai bine”, a declarat presei magnatul imobiliar devenit preşedinte.

Ulterior, el a susţinut că nu ar obţine niciun profit dacă summit-ul ar avea loc în complexul respectiv. „Oamenii mei au vrut asta. Din punctul meu de vedere, nu voi câştiga niciun ban”, a declarat el presei.

Washington Post a informat în iunie că hotelul respectiv merge „mult mai puţin bine” decât concurenţii săi.

Trump, originar din New York, deţine şi foloseşte des şi complexul de lux Mar-a-Lago din Palm Beach, la nord de Miami.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *