Contracte de contracte. Aproape 60 de milioane de euro din fonduri europene acordate unei companii din Galați judecate pentru corupție, pentru lucrări de canalizare în județul Vrancea și în satul de baștină al lui Tudorel Toader

Compania de utilități publice Focșani SA a acordat două contracte de aproape 60 de milioane de euro din fonduri europene pentru lucrări de canalizare în județul Vrancea, în mai multe comune precum Măicănești sau Vulturu, localitatea natală a fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, potrivit SEAP.

Compania care și-a adjudecat contractele este Tancrad din Galați. Firma și patronul ei, omul de afaceri Cătălin Cristian Stăncic, sunt judecați penal pentru instigare la abuz în serviciu și uz de fals în dosarul Concivia al fostului baron PSD Gheorghe Bunea Stancu.


Foto: Gheorghe Bunea Stancu, fostul baron PSD de Brăila; Sursa: newsmaker.ro

Este al patrulea dosar al fostului baron PSD. În acest caz, Bunea Stancu a fost trimis în judecată pentru că, în calitate de președinte al CJ Brăila, a atribuit contracte preferențial firmelor sale sau apropiate, Concivia SA Brăila, Tancrad Galați și Tancrad Construct Brăila. Prejudiciul se ridică la 2,7 milioane lei.

Contractele respective aveau ca obiect efectuarea unor lucrări de asfaltare drumuri – SC Tancrad SRL Galaţi şi SC Tancrad Construct SRL Brăila, respectiv reamenajare/reabilitare spaţii medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea Consiliului Judeţean Brăila – SC Concivia SA Brăila. Documentația aprobată și avizată de președintele Consiliului Judeţean Brăila consta în notele justificative şi referatele de necesitate în procedurile de achiziţii, precum și rapoartele aferente acestor proceduri”, a arătat DNA.

Recent, pe 7 aprilie 2021, Tribunalul Vrancea a achitat toți inculpații din dosar, dar decizia nu este definitivă. 

Un alt contract de 16 milioane de euro pentru Rotary Construcții

Compania de utilități publice Focșani SA a acordat un contract de peste 16 milioane de euro din fonduri europene pentru lucrări de canalizare în județul Vrancea și companiei Rotary Construcții din București.

Rotary Construcții este în insolvență din iunie 2020. Patronul ei este Mihai Leonard Rotaru, un afacerist apropiat de PSD.

În august anul trecut, el a fost fotografiat la Mamaia în compania primarului PSD din Sectorul 5, Daniel Florea, actual parlamentar PSD, în condițiile în care Rotary Construcții reabilita blocurile din Sectorul 5.


Foto: fostul primar PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, alături de patronul Rotary Construcții, Mihai Leonard Rotaru; Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *