Coreea de Nord cere SUA să se decidă „ce fel de cadou“ vor să primească de Crăciun

Phenianul a subliniat marţi că se apropie de scadenţă termenul dat Statelor Unite ca până la sfârşitul anului să-şi schimbe „politicile ostile“ faţă de Coreea de Nord şi să prezinte o nouă propunere în negocierile nucleare, avertizând că ţine de Washington să decidă cel fel de „cadou de Crăciun“ vor să obţină, potrivit KCNA – agenţia oficială de presă a Phenianului – citată de Reuters şi Yonhap.

Ri Thae Song, viceministru de externe nord-coreean responsabil de relaţiile cu SUA, a declarat că apelul Washingtonului la continuarea discuţiilor nu este decât un „biet truc urzit pentru a menţine RPDC în obligaţia de dialog şi a utiliza (această temă) în favoarea situaţiei politice şi a alegerilor din SUA“, a transmis agenţia oficială nord-coreeană, utilizând iniţialele denumirii oficiale a Coreei de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană /RPDC/).

„RPDC a făcut tot posibilul, cu maximă perseverenţă, să nu dea înapoi de la paşii importanţi făcuţi din proprie iniţiativă“, a spus Ri.

„Ceea ce rămâne de făcut acum depinde de SUA şi le revine lor să decidă ce fel de cadou de Crăciun vor alege să obţină“, a adăugat înaltul diplomat nord-coreean.

Coreea de Nord cere Washingtonului să-şi reconsidere poziţia în negocierile cu privire la denuclearizare, care au înregistrat puţine progrese în pofida a trei întâlniri între liderii celor două ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *