Coreea de Nord îi avertizează pe tineri împotriva folosirii argoului din Sud. Conducerea a etichetat cultura pop din Coreea de Sud drept „cancer vicios”

Presa de stat din Coreea de Nord şi-a îndemnat tinerii să nu folosească argoul din Coreea de Sud şi le-a spus să vorbească limba standard nord coreeană. Au existat, de asemenea, noi avertismente împotriva adoptării trendurilor privind moda, coafura şi muzica din Coreea de Sud.

Toate acestea fac parte dintr-o nouă lege care încearcă să elimine orice fel de influenţă străină, cu sancţiuni dure pentru cei care o încalcă, pedepsele ajungând până la închisoare sau chiar executare, scrie BBC.

„Influenţarea ideologică şi culturală, sub acoperirea viu colorată al burgheziei, este mult mai periculoasă decât inamicii cu arme”, scrie într-un articol din ziarul Rodong Sinmun care avertizează tinerii despre pericolele aduse de cultura pop sud-coreană..

Conducerea a etichetat K-pop drept „cancer vicios” care corupe tinerii din Coreea de Nord, potrivit New York Times.

Oricine este prins că posedă conâinut media din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia se confruntă cu pedeapsa capitală.

Cu toate acestea, în ciuda riscurilor, influenţa străină continuă să se infiltreze în nord, iar metodele de contrabandă extrem de sofisticate pentru a aduce conţinut interzis continuă să funcţioneze.

Unii dezertori nord-coreeni au spus că vizionarea dramelor sud-coreene a jucat un rol în decizia lor de a scăpa.

Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de Studii din Coreea de Nord, a declarat pentru Korea Herald că Kim, care a fost educat în Elveţia, „este foarte conştient de faptul că K-pop sau cultura occidentală ar putea pătrunde cu uşurinţă în generaţia tânără şi să aibă un impact negativ asupra sistemului său socialist. Ştie că aceste aspecte culturale ar putea îngreuna conducerea sistemului său. Prin urmare, eliminându-le, Kim încearcă să prevină problemele viitoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *