Coreea de Nord refuză vaccinul AstraZeneca, invocând efectele secundare., dar preferă vaccinul rusesc

Coreea de Nord ar fi refuzat vaccinul anticovid AstraZeneca, dozele fiind programate să ajungă în această ţară în cadrul operaţiunii internaţionale coordonate de OMS, COVAX. Motivul invocat vizează efectele secundare pe care l-ar avea serul produs de britanici, a precizat o organizaţie din Coreea de Sud citată de Reuters.

COVAX pregătise 2 milioane de doze de vaccin pentru Coreea de Nord, stat care nu a raportat oficial niciun caz de Covid-19. Prima tranşă urma să ajungă la sfârşitul lunii mai, însă operaţiunea a fost amânată. În ciuda faptului că nu a raportat oficial niciun caz de Covid, oficialii din SUA şi Coreea de Sud sunt sceptici cu privire la onestitatea autorităţilor care au impus, totuşi restricţii dure şi au închis graniţele.

Phenianul ar lua în calcul achiziţionarea altor vaccinuri, sursele citate de Reuters afirmând că regimul nord-coreean nu ar dori nici vaccinul chinezesc pentru că are rezerve în privinţa eficacităţii acestuia şi este interesat de cel produs de Rusia, sperând la donaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *