Corina Crețu ar putea candida la europarlamentare din partea partidului lui Victor Ponta

Comisarul european Corina Creţu a confirmat, vineri seara, că va candida la europarlamentare, menţionând că a primit o singură propunere, cea din partea Pro România, partidul înfiinţat de fostul premier Victor Ponta.

„Da. Când ne-am întâlnit ultima oară, am spus că mă voi gândi. Aveam şi ideea de a nu mai candida. M-am gândit, după aceea, din experienţa pe care o văd peste tot. Oamenii care au stat mai mult la Bruxelles, în ciuda mentalităţii care este în România – Gata, să mai vină şi în ţară. Se poate căpăta experienţă pentru ţara lui şi aşa”, a răspuns Corina Creţu, comisarul pentru politică regională, vineri seara, într-o emisiunea la România TV, citată de Mediafax, întrebată dacă va candida la europarlamentare.

Aceasta a dat exemplul comisarului Reading, care a avut mai multă influenţă la al treilea mandat. Reading a fost comisar pe justiţie, fiind direct implicată în realizarea raportului MCV.

„Nu am luat o decizie (n.red. – în ceea ce priveşte partidul din partea căruia va candida). Am o singură ofertă publică, la ora actuală, de la domnul Ponta, de la Pro România. O analizez. Este un om cu care am colaborat foarte mult, care m-a propus pentru comisar european. (…) PSD-ul nu mi-a propus, deocamdată, nimic. Au spus că nu au discutat, până acum”, a mai spus Creţu.

Corina Creţu a susţinut că a început politica la 22 de ani, când a devenit ziaristă pentru ziarul partidului, iar ulterior a devenit consilier la preşedinţie.

„De 12 ani sunt la Bruxelles. Am început ca observator, după aceea două mandate de parlamentar european, vicepreşedinte al Parlamentului european, de cinci ani aproape comisar european. Cred că este firesc să-mi folosesc această experienţă acumulată la nivel european. Cred că o pot folosi, ajutând România mult mai mult de la Bruxelles din calitate de parlamentar”, a detaliat Creţu.

Sursa foto: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *