Corina Crețu: Nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac

 

 

 

 

Comisarul european pentru dezvoltare regională Corina Crețu a declarat, luni, la o conferință privind programele din cadrul politicii de coeziune: „Vreau să anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”.

 

În calitatea sa de comisar european, Corina Crețu a făcut eforturi pentru România și a reușit să fazeze proiecte de 3 miliarde de euro. „Practic am degrevat bugetul național de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduți”, a spus Corina Crețu, care a subliniat că s-a ajuns astfel la o rată de absorbție de peste 90%, re4latează Mediafax.

„Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri. Avem pentru acest an acest risc de pierdere, la începutul anului a fost de 800 de milioane de euro, dar lucrăm cu autoritățile române pentru a minimiza aceste fonduri care sunt pe programul operațional”, a mai precizat Corina Crețu.

 

Corina Crețu a subliniat lipsa proiectelor „mature” de infrastructură. „Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și Guvern, spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte. Târgu Mureș-Iași este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centală și de Est”, a spus Corina Crețu.

Comisarul european s-a pronunțat din nou împotriva realizării autostrăzii Târgu Mureș – Iași în parteneriat public- privat, soluție cu care „Comisia nu este confortablă, pentru că din punctul nostru de vedere, aceasta înseamnă o deprioritizare a investiției”.

„La ora actuală mai avem sub analiză un singur proiect major, proiectul de metrou Otopeni – Gara de Nord. Deci așteptăm Craiova – Pitești, Tîrgu Mureș – Iași, podul de la Brăila. Autoritățile au dat deadline-uri care au fost depășite cu mult”, a declarat Crețu, oferind drept exemplu proiectul de metrou Pipera – Berceni care trebuia depus în decembrie 2017 dar nu este depus proiectul nici acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *