Corina Crețu o critică, din nou, pe Dăncilă! Deși a avertizat-o, de un an, cu privire la gropile de gunoi neconforme, premierul nu a făcut nimic, iar România a primit condamnare la CJUE

 

Comisarul european pentru Politica Regională al Comisiei Europene, Corina Crețu, critică din nou guvernul Dăncilă, din pricina condamnării primite de România de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru neîdeplinirea Directivei 1999/31/CE privind depozitele de deşeuri.
„Eu sunt comisar european și există tratate la care România s-a angajat. Aceea de a nu face presiuni la adresa comisarilor pe care România i-a numit și nici nu s-a întâmplat acest lucru. Am avut discuții în nenumărate rânduri cu doamna Dăncilă. Știți bine că am fost aici din prima zi în care a fost nominalizată ca premier. Atunci am făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor. Am ieșit în conferință de presă comună arătând care sunt riscurile. Acest lucru se întâmpla cred în urmă cu aproximativ un an. Din păcate, după cum vedeți, ceea ce am avertizat că România va sancționată de către Curtea Europeană de Justiție s-a întâmplat ieri. Eu am vorbit cu dânsa de un an de zile. Dar există o singură condiționalitate care n-a fost îndeplinită, și anume cea în domeniul mediului și a depozitării deșeurilor.Nu văd nici progrese spectaculoase și acest lucru mă doare pentru că într-adevăr eu sunt comisar european, responsabil pentru 28 de state membre. Nu e nimic anormal să îmi pese puțin mai mult de România. Este țara de unde provin și este una din cele mai sărace țări”, a declarat Comisarul european pentru Politica Regională al Comisiei Europene, Corina Crețu.
Potrivit CJUE, 68 de gropi de gunoi neconforme sunt în continuare deschise în țara noastră, deşi România avea obligaţia de a le închide şi a le reabilita până la 16 iulie 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *