Corpul de Control al Poliției Române a descins la Buzău ce polițiștii nu au făcut nimic în cazul agresării unui activist

Corpul de Control din cadrul Poliţiei Române a ajuns, luni, la Buzău pentru a verifica modul în care au intervenit poliţiştii în agresiunea la care a fost supus un bărbat, cunoscut sub numele de ”Activistul buzoian”, în momentul în care a încercat să filmeze comerţul cu păsări vii pe marginea şoselei.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPGPR, Georgian Drăgan, controlul a fost demarat luni şi este efectuat de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române.

„Colegii mei din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române au ajuns în Buzău pentru a efectua un control în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acel eveniment mediatizat în spaţiul public în ultima perioadă. Ceea ce este foarte important de precizat este că în urma administrării probatoriului şi bineîneţeles a vizualizării imaginilor, atât cele din spaţiul public, cât şi cele puse la dispoziţie anchetatorilor de către victimă, s-a luat măsura reţinerii celor trei persoane, iar astăzi vor fi prezentate unităţii de Parchet cu propuneri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Verificările vizează în primul rând modul în care a intervenit prima echipă de poliţişti în sprijinul celui atacat. Este vorba despre un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Rurală Beceni format dintr-un agent femeie şi un agent şef bărbat.

„Acest control vizează acea intervenţie la eveniment pentru a vedea dacă poliţiştii au respectat procedurilor legale în vigoare sau nu şi mă refer aici la prima parte a intervenţiei, acolo unde s-a dus un singur echipaj de poliţie pentru că ulterior, aşa cum se vede şi în imaginile difuzate în spaţiul public, atunci când au ajuns colegii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale intervenţia a fost una fermă. Nu mă pot antepronunţa în această situaţie să vă spun cine este sau cine nu este vinovat. În urma acestui control, colegii mei vor veni cu nişte concluzii foarte clare. Se va stabili dacă şi cine greşit şi bineînţeles vor dispuse şi măsuri legale în consecinţă”, a mai afirmat Drăgan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *