Creditorii ELCEN decid mâine dacă taie energia termică furnizată bucureştenilor din data de 24 august

Comitetul creditorilor Electrocentrale Bucureşti este convocat mâine 23 august, la ora 14.00 pentru a decide dacă societatea va mai furniza energie termică spre RADET. Este pentru a doua oară când administratorul judiciar cere creditorilor să ia o decizie în ultima lună.

Radet nu a reusit să plăteascp ultimele trei facturi curente a căror valoarea se ridică la 124,6 milioane de lei ( factura nr. 1152974/08.05.2018 – 42,2 mil. lei, reprezentând consumul aferent lunii aprilie;
factura nr. 1153052/07.06.2018 – 35,3 mil. lei, reprezentând consumul aferent lunii mai; factura nr. 1153115/05.07.2018 – 27,5 mil. lei, reprezentând consumul aferent lunii iunie ) deşi termenele de plată au fost de 90 de zile.

La şedinţa din 7 august, părerile au fost împărţite: Transgaz S.A. a fost tranşant pentru întreruperea energiei pe motiv că Radet nu a achitat ultimele trei facturi curente, Alpha Bank a fost de părere ca Elcen trebuie să continue furnizarea energiei termice pentru 90 de zile, timp în care Primăria Capitalei să găsească o soluţie pentru plata datoriilor.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili au fost de părere că administratorul judiciar este cel care decide o astfel de problemă, nu creditorii, iar Distrigaz Reţele Sud acordarea unui termen de doar 15 zile.

Tot mâine, Consiliul General al Municipiului Bucureşti este chemat să ia o decizie în ceea ce priveşte majorarea capitalului sociale al Companiei Municipale Energetice SA cu 1,2 miliarde de lei pentru cumpărarea creanţelor pe care RADET le are la ELCEN. Compania Municipală Energetică a fost înfiinţată special pentru a absorbi şi Elcen şi Radet şi să rezolve problema alimentării cu energie termică în Bucureşti numai că până acum administratorul special al RADET, RomInsolv SPRL, a decis că furnizorul de energie să nu fie absorbit în Compania Energetică.

 

sursa foto: www.elcen.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *