„Creştere dramatică” a numărului de cazuri de Covid-19 în Cuba, din cauza variantei Delta

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) a anunţat, miercuri, o creştere dramatică a numărului de cazuri de Covid în Cuba, datorită variantei Delta. Potrivit lui Ciro Ugarte, şeful situaţiilor de urgenţă din OPS, Cuba, o ţară de 11 milioane de locuitori a cunoscut în această săptămână un record de contaminări de la apariţia virusului în martie 2020.

„Cazurile de Covid-19 şi decesele se înmulţesc în Cuba, unde multe provincii se confruntă cu creşteri dramatice ale infectărilor”, a declarat Carissa Etienne, directoarea OPS, agenţia regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform Agerpres.

„Au fost înregistrate peste 43.000 de cazuri, ceea ce reprezintă o creştere de 21% (n. red. – faţă de săptămâna precedentă), cu o medie de 6.199 de cazuri zilnice”, a subliniat Ciro Ugarte care a atras atenţia că varianta Delta circulă deja în mai multe provincii.

Cuba nu s-a alăturat programului de distribuţie a vaccinurilor COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi gestionat de OPS în America Latină. Cu toate acestea, un program de vaccinare a fost lansat la mijlocul lui mai, cu două vaccinuri candidate care au fost dezvoltate de oamenii de ştiinţă cubanezi. Până la 17 iulie, 3,3 milioane de persoane, 30% din populaţie, un nivel încă scăzut, au fost vaccinate cu aceste seruri, potrivit lui Ciro Ugarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *