Cristian Poteraș, fost primar al Sectorului 6, trimis în judecată a treia oară de DNA pentru corupție

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a dosarului ce-l vizează pe Cristian Poteraș, fost primar al Sectorului 6 al Capitalei, sub acuzația de corupție. Mai precis, Poteraș este acuzat că ar fi primit mită suna de 250000 de euro pentru a emite autorizațiile de construcție necesare unui proiect imobiliar. Mai mult, Poteraș este acuzat că ar fi pretins și 15% din valoarea unor plăți.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, a următorilor: Poteraş Constantin-Cristian, în prezent aflat în stare de detenţie, la data faptelor primar al Sectorului 6 Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, Constantin Iulian, la data faptei reprezentant al societăţii S.C. Tettas S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, S.C. TETTAS S.R.L. pentru dare de mită.

„În perioada 2006 – 2007, inculpatul Poteraş Constantin Cristian, în calitate de primar al sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *