Criza covid 19. Liderii UE vor avea marţi o videoconferinţă. Matteo Salvini cere extinderea măsurilor de carantină în întreaga Italie

Liderii statelor Uniunii Europene urmează să aibă marţi o videoconferinţă pentru a analiza un răspuns coordonat al UE la criza cauzată de coronavirus, a anunţat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Reuters.

”În urma consultărilor, voi avea în scurt timp o videoconferinţă cu membrii EUCO (Consiliul European) cu privire la COVID-19 pentru coordonarea eforturilor UE. Trebuie să cooperăm pentru a proteja sănătatea cetăţenilor noştri”, a scris Charles Michel pe Twitter.
Un oficial UE a declarat că videoconferinţa va avea loc foarte probabil marţi.

Informaţia a fost confirmată şi de Palatul Elysee, care a precizat că preşedintele francez Emmanuel Macron se află în legătură cu Charles Michel pentru organizarea acestei videoconferinţe.

”Le cer partenerilor noştri europeni o acţiune urgentă pentru coordonarea măsurilor sanitare, a eforturilor noastre de cercetare şi a răspunsului nostru economic. Să acţionăm împreună începând de acum”, a scris pe Twitter şeful statului francez.

”Este important ca noi să avem un răspuns ce corespunde naturii riscului perceput de oamenii de ştiinţă şi despre care ei ne informează şi ca acest răspuns să frâneze epidemia, ceea ce suntem în curs de a face”, a adăugat Macron.

El a adăugat că va anunţa în cursul după-amiezii ”iniţiative pentru o mai mare coordonare europeană şi internaţională” în faţa crizei cauzate de epidemia de coronavirus.

Măsurile de carantină împotriva propagării noului tip de coronavirus în regiunea italiană Lombardia şi în alte părţi din nordul Italiei ar trebui extinse şi la restul ţării, a declarat liderul opoziţiei Matteo Salvini, informează luni dpa.

„Trebuie să protejăm ţara prin extinderea măsurilor de urgenţă din aşa-zisa ‘zonă roşie’ în întreaga ţară, (pentru că) sănătatea italienilor este mai importantă decât orice altceva”, a notat Salvini pe pagina sa de Facebook.

În acelaşi timp, liderul partidului Liga de extremă dreapta a notat că executivul italian, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană trebuie să acţioneze imediat pentru a compensa costurile economice ale crizei.

El a făcut apel la o „acoperire economică TOTALĂ” a cheltuielilor de sănătate şi măsurilor de salvare pentru companiile şi angajaţii afectaţi, „INDIFERENT DE COST şi folosind ORICE SUMĂ este necesară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.