Criza din Ucraina: Ucraina: Explozia unui oleoduct într-un oraş din estul controlat de pro-ruşi

O conductă internaţională de petrol a explodat vineri la Lugansk, un oraş din estul Ucrainei sub controlul separatiştilor pro-ruşi, a informat agenţia de rusă de stat, Ria Novosti, difuzând imagini cu o minge de foc iluminând cerul nopţii, transmite AFP.
Explozia conductei de petrol Druzhba a zguduit Luganskul, potrivit Ria Novosti.

Tranzitul gazelor continuă în mod normal. Incidentul cu gazoductul de vineri seara de la Lugansk nu a afectat funcţionarea GTS-ului ucrainean, care continuă să-şi îndeplinească obligaţiile de tranzit, a declarat compania Ucraineană GTS Operator (OGTSU).

„Având în vedere numeroasele relatări din presă despre explozia gazoductului din regiunea Lugansk, vă informăm că nu există tranzit de gaze prin teritoriul ocupat temporar”, a transmis compania într-un mesaj pe canalul său Telegram.

Totodată, s-a subliniat că tranzitul se desfăşoară ca de obicei. „OGTSU funcţionează normal şi continuă să-şi îndeplinească obligaţiile de tranzit”, a asigurat compania.

Anterior s-a raportat despre două explozii pe conducta de gaz în diferite părţi ale oraşului Lugansk vineri seara, după care au izbucnit incendii puternice. În decurs de o oră, incendiul de la locul primei explozii a fost eliminat, iar lucrările la locul celei de-a doua explozii continuă.

Potrivit unei surse din structurile de putere ale Republicii Populare Lugansk, gazoductul din Lugansk a fost aruncat în aer în cel puţin trei locuri. Potrivit Luganskgaz, 95 de abonaţi au fost deconectaţi temporar de la sistemul de alimentare cu gaz.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.