ALERTĂ. CSM a dat aviz negativ pentru Adina Florea la șefia DNA! Doar Tudorel Toader a votat-o!

CSM a dat aviz negativ pentru funcția de șef al DNA în cazul Adinei Florea. Singurul care a votat a votat pentru numirea Adinei Florea în funcția de șef al DNA a fost ministrul Justiției, Tudorel Toader. Avizul va ajunge însă la președintele Klaus Iohannis, care va decide dacă o numește în funcție sau nu. Propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, Adina Florea, a fost audiată astăzi la CSM unde trebuie să se dea un aviz în ceea ce privește funcția pentru care a fost nominalizată. Avizul este unul consultativ, deși este obligatoriu. Ultimul cuvânt îl va avea însă președintele țării, Klaus iohannis. În urmă cu o lună, Florea a ajuns din nou la CSM, însă plenul a amânat audirea sa întrucât Inspecția Judiciară trebuia să soluționeze o plângere a procurorului general, Augustin Lazăr.

Adina Florea, surpriza oferită de Toader, spune că este onorată de nominalizare.

Propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, Adina Florea, apare într-un dosar penal deschis chiar de instituția a cărui șefie este pe cale să o ia. Mai exact, procurorii anticorupție au început urmărirea penală in rem într-un dosar clasat în urmă cu doi ani și în care apar mai mulți procurori printre care și Elena Grecu, actualmente șef chiar în DNA.

Totul a început în 2016 când un om de afaceri din Constanța a depus mai ulte denunțuri la DNA împotriva procurorilor care îl anchetau. Inițial lucrarea penală a fost clasată, dar ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la 31 mai 2017 să se facă cercetări în dosar.

Adina Florea este fiica unui lider PSD care este la al 7-lea mandat în Consiliul Județean Constanța, Dumitru Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *