CSM, în ALERTĂ: OUG să nu se aplice retroactiv!

Membrii Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au anunțat după ședința de miercuri, 17 octombrie, că Ordonanța de urgență (OUG) 92, cu privire la legile justiției nu se aplică retroactiv. Astfel, procurorii din DNA, DIICOT și Parchetul General rămân în funcție, chiar dacă nu îndeplinesc condițiile, pentru că la data intrării lor în funcție erau în legalitate.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost prezent și el la ședința de la CSM, după care a declarat că legea este lege și trebuie respectată de toată lumea.

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat deranjat că toată lumea îl întreabă pe el de Ordonața de modificare a Legilor Justiției, spunând că a aflat de textul actului normativ din…Monitorul Oficial. El a răspuns ironic la acuzațiile conform cărora OUG pe Legile Justiției ar avea ca scop decapitarea unor procurori în special a Alexandrei Lăncrăjan, procurorul din dosarul Tel Drum, în care șeful social democraților este cap de afiș.

„După propaganda asta, orice lege și OUG se dau doar pentru mine. Nu mă interesează dacă acea procuroare rămâne sau nu la DNA. Acel procuror chiar nu mă interesează. Ce? Dosarul rămâne în aer? Doi, nu cred că pleacă.Așa am auzit astăzi, că n-ar pleca. Trei, fiecare e liber să să atace acea ordonanță. Eu îmi susțin ideea ca la structurile DNA și DIICOT să fie procurori cu experiență. De ce? Rămân pe drumuri? Eu din ce am înțeles, și sunt de acord cu domnul Toader s-a intenționat ca nivelul de experiență profesională pentru procurorii din unități de elită să fie mai mare”, a precizat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *