CSM nu a putut s-o sancționeze pe Cristina Tarcea! Trompetele PSD din CSM au greșit tactica

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM s-a pronunţat, în şedinţa de luni, 10 iunie, în procesul în care preşedintele ÎCCJ, judecătoarea Cristina Tarcea, este judecată disciplinar pentru refuzat nejustificat de îndeplinire a unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Tarcea, șefa ÎCCJ, a beneficiat de o chichiță. Astfel, CSM a respins cauza, dar nu pe motivul invocat, că nu ar fi repartizat aleatoriu cauzele, ci pentru că cel care a făcut plângerea, Chris Terheș, nu avea calitate procesuală.

„Cu majoritate, respinge excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării.

Cu majoritate, admite excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de lipsa capacității procesuale de folosință a petentei care a formulat sesizarea.

Constată nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei judecător Iulia Cristina Tarcea – președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) și o) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”

Și șefa CSM, Lia Savonea, ceruse cercetarea disciplinară a Cristinei Tarcea, în speranța că astfel îl va scăpa pe Liviu Dragnea de o eventuală condamnare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *