Cu o zi înainte de preluarea președinției, Comisia Europeană condamnă atacurile PSD la adresa reprezentantului din România!

Comisia Europeană anunţă că atacurile la adresa Angelei Cristea, reprezentantul CE în România, venite din partea social democratului Mihai Fifor, sunt inacceptabile şi instituţia aşteaptă ca aceasta să primească acelaşi tratament de care beneficiază şi ambasadorul român la Bruxelles.

„Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale la adresa ambasadorului nostru de încredere de la Bucureşti, Angela Cristea. Ne aşteptăm ca ambasadorul nostru la Bucureşti să fie tratat cu acelaşi respect cu care noi îl tratăm pe ambasadorul român la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină ţinta atacurilor în cadrul controverselor politice interne”, a declarat Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene citată de Mediafax.

Social democratul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, o acuză pe Angela Cristea, reprezentant al Comisiei Europene în România, că dezinformează forul european şi susţine că atâta timp cât aceasta stă în funcţie,preşedintele CE Jean Claude Juncker va fi avea o percepţie deformată a ce se petrece.

„Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta”, spune Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

„După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker.Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul că acesta a menţinut-o în funcţie, viciază în mod clar percepţiile şi opiniile pe care domnul Juncker le are despre România”, mai spus Fifor.

Reacţia a venit ca răspuns la afirmaţiile preşedintelui CE potrivit cărora Juncker are „dubii” privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *