Cu sprijinul USR, Cîțu a reușit să-l instaleze, interimar, pe Florin Roman la conducerea Camerei Deputaților

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman a preluat interimatul la şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban. Acesta a fost votat în şedinţa Biroului Permanental Camerei, pentru o perioadă de două săptămâni, fiind o înţelegere în conducerea forului legislativ pentru o conducere rotativă, până când se va contura o nouă majoritate pentru a se vota un nou preşedinte. Roman a primit voturile de la USR.

Florin Roman a spus că el a fost propus de PNL pentru a prela interimar această funcţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă îşi doreşte să fie preşedintele Camerei, el a spus că nu este momentul să se facă o discuţie în acest sens până când nu se va constitui o majoritate în Parlament, pentru că va fi greu pentru un preşedinte să lucreze fără o majoritate.

”A fost mai mult o discuţie administrativă şi mai puţin politică. La urma urmei, indiferent cine era, aş fi votat orice alt coleg. Aş fi votat-o şi pe domna Prună”, a spus Roman.

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei în care s-a votat ca Florin Roman de la PNL să preia interimar şefia forului legislativ, că votul USR pentru această propunere are ca explicaţie faptul că partidul îşi doreşte stabilitate şi responsabilitate.

”Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate. Ne dorim funcţionarea acestei instiutţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vede, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate”, a declarat Moşteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *