Cuc s-a trezit abia la spartul târgului să facă ordine la CFR Infrastructură: “Am luat măsuri”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că CFR Infrastructură avea acelaşi termen pentru restructurări cu CNAIR-ul, iar directorul CFR SA, Constantin Axinia nu l-a respectat. Se pare că a  fost nevoie de moțiunea de cenzură pentru a-l trezi pe Cuc din amorțeală, dar s-a întâmplat fix la spartul târgului, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis.

„Managementul, aştept să mă informeze şi pe mine luni dimineaţă de ce nu fac restructurări. Aveau termen concomitent cu CNAIR-ul. CNAIR-ul a intrat restructurarea lunea trecută şi vineri a finalizat practic toată procedura, atunci ar fi trebuit şi CFR Infrastructură”, a spus ministrul Transporturilor, potrivit mediafax.ro.

Întrebat dacă îl va înlocui pe actual director al CFR Infrastructură, Constantin Axinia, Cuc a declarat: „Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de administraţie îl înlocuieşte. Eu pe domnul director şi pe domnul director general i-am evaluat după termen, punct. Nu şi-au făcut treaba cu trebuie, am luat măsuri.”

Cuc este de părere că organigrama nu este greu de făcut, în cadrul CFR SA existând angajați care  de 10 ani nu au putut debloca proiecte.

„Organigrama nu este greu de făcut, mai greu este de identificat aceste persoane care trebuie să înlocuiască acei monştri. Şi la CNAIR pe care le ştim şi se vehiculează, văd şi pe Facebook şi pe ştiri, pe site-uri şi peste tot. Când ai un om care stă de 8, 9, 10 ani pe o funcţie şi nu îţi mai generează o valoarea adăugată la proiecte şi nu îţi deblochează proiectele acolo unde alţii nu sunt în stare să le deblocheze, repet, este rea voinţă, la omul care nu îmi vine să îmi dea o soluţie concretă pentru un proiect”, a spus ministrul.

Ministrul Transporturilor a declarat duminică că 35 de posturi de directori din CNAIR au fost restructurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *