Culmea tupeului! Ce acuzații lansează PSD la adresa presei străine

Europarlamentarii PSD au declanșat o campanie pe Facebook în încercarea de a spăla imaginea partidului pe care îl reprezintă după intervenția brutală a jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici, acuzând opoziția și presa, dar și pe președintele României, că ar dezinforma opinia publică și ar incita la violentă.

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a mers și mai departe și a extins sfera celor care comploteazaă împotriva PSD și la presa străină pe care o acuză că difuzează știri false despre politicienii din Occident care condamnă reacția autorităților din România.

„A fost declanșată o adevarată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost unele oficiale”, susține Cristea.

Sâmbătă, un alt europarlamentar PSD, Dan Nica, a cerut anchetarea președintelui României, Klaus Johannis, pentru implicarea în protestele de stradă de la București. De asemenea, condamnatul penal Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului Dăncilă, a acuzat SRI că nu are informații despre sticlele incendiare care ar fi fost găsite după mitingul diasporei. Nicio autoritate a statului nu a confirmat că a existat un astfel de incident.

Peste 450 de oameni au fost răniți în urma intervenției brutale a jandarmilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *