Culmea tupeului. Un fost şef al Jandarmeriei CONDAMNAT pentru jaf în instituţie sare la gâtul ministrului de Interne: Jos mâna de pe Jandarmeria Română!

Fostul șef al Jandarmeriei Române, generalul Antonescu Olimpiodor, consideră că nu este oportună reorganizarea Jandarmeriei, în condițiile în care șeful Internelor, Marcel Vela, a cerut ca în această săptămână să fie finalizat un plan de restructurare al instituțiilor subordonate, potrivit Q Magazin.

„Actuala formă de organizare este asemănătoare cu cea a instituțiilor similare din state cu o vastă experiență în domeniu (Franța, Italia, Spania etc) și apreciată în organismele internaționale din care face parte Jandarmeria Română (FIEP, FFE). Nu cred că este oportună o astfel de inițiativă în actuala conjunctură geostrategică internațională. Nu s-a luat în calcul impactul financiar. Care sunt cheltuielile determinate de restructurări, mutări, dislocări, detașări etc.? În urma unei analize lucide și judicioase s-ar putea găsi variante de economii și în actuala organizare.

Operativitatea și mobilitatea actualelor structuri sunt mai eficiente decât în varianta propusă: este mai lejer să dispersezi pentru misiuni o structură omogenă decât să o constitui din subdiviziuni. Jandarmeria Română are forma de organizare pe principii militare, ca un Sistem unitar de forțe și mijloace dispus conform organizării administrative actuale a țării. Să se schimbe organizarea administrativă a României și abia apoi se va putea acționa în consecință.

Altele sunt prioritățile țării, ale Ministerului și ale Jandarmeriei Române, nu sancționarea unei instituții eficiente, chiar dacă la un moment dat a răspuns/nu a răspuns, a acționat/ nu a acționat pe placul uneia sau alteia dintre forțele de pe eșichierul politic. Nu cred că s-au găsit cei mai reprezentativi sfătuitori pentru a analiza viitorul unei arme de elită a Sistemul Național de Apărare a Țării. Mă refer, desigur, la protestatarul de profesie Dide dar și la alții. Jos mâna de pe Jandarmeria Română!”.

Antonescu Olimpiodor a fost condamnat în 2013 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru angajări fictive în Jandarmerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *