Culmea Tupeului! Un Primar S-a Făcut Singur Cetățean De Onoare!

Scene demne de Caragiale într-un sat din Dâmbovița! Primarul din Pietroșița, Leonard Dicu, s-a auto-propus cetățean de onoare al satului. Mai mult, el s-a declarat singur și a și plâns de emoție în timpul ceremoniei.
Cu ocazia Zilei comunei, primarul Ion Leonard Dicu și-a acordat titlul de cetățean de onoare, distincție acordată și vicepreședintelui PSD, senatorul Adrian Țuțuianu, pentru sprijinul adus localității, dar și tenorului Florin Georgescu, fiu al satului.

Propunerea ca primarul în funcție să fie cetățean a fost luată în luna aprilie de către Consiliul Local Pietroșița, la propunerea viceprimarului Ion Olîc. Primarul Ion Dicu a fost prezent la ședința în care s-a votat să-i fie acordată disticția.

Adrian Țuțuianu, prezent la ceremonie, s-a arătat foarte amuzat de situație, iar Dicu, culmea, s-a arătat surprins de acordarea titlului și a plâns în timp ce viceprimarul îi dădea o plachetă personalizată cu fotografie. A părut că nu s-ar fi așteptat niciodată să primească așa o distincție. Dicu este al doilea primar din țară care, în ultimii 10 ani, se autopropune la titlul de cetățean de onoare. În urmă cu doi ani, Gheorghe Matei, primarul comunei Răteşti din judeţul Argeş, s-a autodeclarat cetățean de onoare și a scăpat pe viață de plata taxelor și impozitelor.

Conform legii, cetățenii de onoare au mai multe beneficii, printre care scutirea de taxe și impozite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *