CUM E MAI CONVENABIL SĂ CĂLĂTOREȘTI ÎN GRECIA

Cum e mai convenabil să călătorești către Grecia, să spunem Salonic, în perioada de vară, să luăm ca dată orientativă 17 august? Cu plecare din București, bineînțeles.

Cele mai mici costuri de transport sunt cu CFR Călători, la egalitate cu maşina personală, unde o cursă este de 56 de euro, urmat de autocar cu 60 de euro, iar cu avionul preţurile încep de la 80 de euro.

Raportat la timpul călătoriei, cel mai avantajos mijloc de transport este avionul, durata medie fiind între 3 şi 4 ore, urmat de maşina personală şi autocar, variante în care timpul mediu de parcurs ajunge la 9 ore, în timp ce o călătorie cu trenul de la Bucureşti la Salonic ajunge să dureze până la 18 ore.

În cazul călătoriei cu maşina personală, costul unei călătorii este calculat per total autovehicul, în condiţiile unui consum mediu de 7,5 l la 100 km, ceea ce înseamnă că pentru o persoană costul poate coborî substantial în funcţie de numărul pasagerilor. Spre exemplu, pentru un transport cu 4 pasageri preţul arătat mai sus se împarte la 4.

CFR Călători a anunţat recent că în perioada iunie-octombrie 2018 pasagerii vor avea legături directe de la Bucureşti către Salonic, Halkali/Istanbul, Sofia şi retur, iar pasagerii îşi pot deja rezeva biletele de călătorie la aceste trenuri.

Pasagerii care doresc să ajungă cu trenul în Grecia în perioada 1 iunie – 1 octombrie 2018 vor putea călători între Bucureşti Nord – Salonic şi retur, o dată pe săptămână, cu plecare vinerea la ora 12.45 din Bucureşti şi sosire în Salonic sâmbăta la ora 6.30. Întoarcerea se face duminica cu plecare din staţia Salonic la ora 23.10 şi sosire în staţia Bucureşti Nord luni, la ora 19.00. Trenul care circulă către Grecia va avea în compunere un vagon clasa a 2-a, un vagon cuşetă cu 6 locuri, respectiv 4 locuri în cabină. Un bilet de călătorie dus, Bucureşti-Salonic, costă aproximativ 45 de euro la vagon clasa a 2-a, 56 de euro la vagon cuşetă de 6 locuri şi 62 de euro la vagon cuşetă de 4 locuri”, arată comunicatul.

 

Sursa foto: www.pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.