Cum explică Prinţul Andrew relația cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein

Ducele de York a spus, în candrul unui interviu cu Emily Maitlis, de la BBC, că a greşit prin faptul că a decis să stea în casa agresorului sexual Jeffrey Epstein.

Vorbind pentru prima dată în cadrul unui interviu despre legăturile sale cu Epstein, Prinţul Andrew a afirmat că şederea sa „nu este demnă de un membru al familiei regale”.

Interviul a avut loc la Palatul Buckingham şi va fi difuzat în totalitate pe postul BBC Two, sâmbătă seară.

Prinţul Andrew, care este cel de-al treilea copil al Reginei Elisabeta a II-a, s-a confruntat cu numeroase întrebări, în ultimele luni, legate de relaţia sa cu Epstein, un finanţist american în vârstă de 66 de ani, care s-a sinucis în timp ce aştepta să fie judecat pentru infracţiuni legate de trafic de persoane.

În anul 2010, prinţul a fost fotografiat vorbind cu Epstein, în Central Park din New York – la doi ani după prima condamnare a lui Epstein, pentru recrutarea unei minore pentru prostituţie.

Imagini publicate de Mail on Sunday îl arătatu pe prinţ în vila lui Epstein, aproximativ în aceeaşi perioadă.

Vorbind despre decizia sa de a sta la Epstein după prima condamnare a americanului, Prinţul Andrew a precizat: „Asta este partea pentru care-mi fac reproşuri în fiecare zi, pentru că nu a fost ceva demn de un membru al familiei regale şi noi încercăm să menţinem cele mai înalte standarde şi practici şi am greşit, e simplu”.

Întrebat despre această decizie de a sta în casa unui infractor sexual condamnat, prinţul a spus: „Era un loc convenabil de locuit. M-am gândit la asta de atât de multe ori. În cele din urmă, gândind retrospectiv, a fost un lucru greşit. Dar la vremea respectivă am simţit să este corect şi onorabil şi recunosc că judecata mea a fost probabil influenţată de tendinţa mea de a fi prea onorabil, dar aşa a fost”.

În 2015, Prinţul Andrew a fost menţionat în documente din instanţă, ca parte a unui caz civil din SUA împotriva lui Epstein.

Una dintre acuzatoarele lui Epstein, Virginia Roberts – în prezent Virginia Giuffre – a spus că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul de trei ori, între anii 1999 – când avea doar 17 ani – şi 2002, la Londra, New York şi pe o insulă privată din Caraibe, deţinută de Epstein.

În interviul pentru BBC, Emily Maitlis l-a întrebat pe prinţ despre afirmaţiile lui Giuffre că în 2001 a luat cina cu el, a dansat cu el la un club de noapte şi apoi au întreţinut relaţii sexuale la casa unui prieten al prinţului, din centrul Londrei.

Prinţul a răspuns: „Nu-mi amintesc să o fi întâlnit vreodată pe această doamnă, absolut deloc”.

Până acum, Palatul Buckingham a respins vehement orice acuzaţii care l-ar viza pe prinţ. Fosta soţie a lui Andrew, Sarah Ferguson, a scris vineri pe contul său de Twitter că prinţul este „un gentleman adevărat şi este neclintit în mod stoic nu numai în datoria sa, ci şi în bunătatea sa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *