Cum fac mişto autorităţile judiciare din Italia de ministrul Justiţiei Stelian Ion în cazul fugarilor de lux: Am trimis solicitări repetate pentru o discuție

Ministrul Justiției Stelian Ion a anunțat vineri, fiind întrebat despre fugarii români în Italia, că a trimis solicitări repetate pentru o discuție bilaterală, menționând că au intervenit modificări în guvernul italian și așteaptă un răspuns din partea omologului italian.

„Am trimis solicitări repetate pentru o discuție bilaterală. Au intervenit modificări în guvernul italian. Aștept răspuns din partea omologului italian. De curând a fost adoptată în Italia o lege care reglementează o chestiune colaterală subiectului. S-a creat o rețetă pentru unii fugari bazată pe obținerea unui statut de rezident. Acum, legea noua adoptată în Italia pe 5 februarie prevede o condiție obligatorie, de ședere de minimum 5 ani în Italia pentru ca respectiva persoană să poată cere executarea pedepselor în Italia. Au existat solicitări pe cale diplomatică și înaintea mandatului meu”, a spus Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *