Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative

 

 

 

 

 

 

Cauza bolilor este reprezentată, în general, de acumularea unor stări sau emoţii negative care nu sunt eliminate şi nici depăşite. Doar în unele situaţii pot fi incriminaţi şi alţi factori.

 

 

 

 

Cu toţii suntem la fel de expuşi impactului pe care îl au asupra organismului nostru evenimentele ce declanşează reacţii emoţionale, pozitive sau negative. Pentru orice om, situaţiile de viaţă şi experienţele pe care le parcurge sunt  asemenea  unei “hrane” subtile, pe care se străduieşte să o digere şi să o metabolizeze, asimilând ceea ce este folositor şi eliminând ceea ce este nefolositor ori nociv. Deşi există şi posibilitatea apariţiei anumitor tulburări din cauza emoţiilor positive, de regulă, bolile sunt cauzate de emoţii negative, de traume, de suferinţe.

 

Blocajul energetic este de vină

Emoţiile negative apărute în viaţa noastră ar trebui să vină şi să treacă. Atunci când acestea vin, dar nu mai trec, inevitabil apar problemele.

Astfel acumularea acestor emoţii negative în organism este urmată, inevitabil, întotdeauna, de un blocaj în libera curgere a fluxurilor de substanţă, energie şi informaţie. Acest blocaj este  concretizat prin apariţia unor tulburări funcţionale, neurovegetative, fără nicio motivare genetică. Ele pot fi tulburări în reglarea neuroendocrină, tulburări de contracţie la nivelul aparatului respirator, digestiv sau urogenital,  tulburări ale muşchilor striaţi sau tulburări vasomotorii etc.

Dacă, totuşi, procesul de acumulare a emoţiilor  negative continuă, în organism pot apărea  perturbări la nivel energetic care pot produce manifestări în plan fizic precum apariţia leziunilor organice  propriu-zise, adică a bolilor.

 

 

 

Conştientizarea, primul pas spre vindecare

 

Procesul de vindecare necesită, în primul rând, conştientizarea emoţiilor şi trăirilor majore ale pacientului şi îndepărtarea lor prin metode terapeutice specifice fiecărui caz în parte, de către medicii de diverse specialităţi.

350 de milioane de oameni suferă de depresie, în întreaga lume, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *