Cum să pierzi un miliard de dolari. Afacerile preşedintelui Donald Trump între 1985-1994

Afacerile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, au înregistrat pierderi de peste 1 miliard de dolari între anii 1985 şi 1994, potrivit informaţiilor obţinute de New York Times, citate de Reuters.

Publicaţia a afirmat că Trump a înregistrat pierderi în valoare de peste 250 milioane de dolari atât în ​​1990, cât şi în 1991, valori mai mult decât duble decât cele ale oricărui alt contribuabil din SUA, scrie sursa citată.

Trump a pierdut atât de mulţi bani încât a reuşit să evite plata impozitelor pe venit pentru opt din cei zece ani. De-a lungul celor 10 ani, afacerile de bază ale actualului preşedinte al Statelor Unite, printre care cazinouri, hoteluri şi clădiri cu apartamente, au marcat pierderi de 1,17 miliarde de dolari, se arată în New York Times.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta situaţia. În schimb, New York Times a citat un avocat al preşedintelui, Charles Harder, care a afirmat că informaţiile fiscale divulgate recent nu sunt „conforme cu realitatea”.

Trump, magnat imobiliar care după alegerile din 2016 şi-a transferat administrarea afacerilor către copiii săi, s-a folosit în campanie de calităţile sale de afacerist şi negociator.

Trump a întrerupt un precedent din ultimele decenii, refuzând să îşi publice declaraţiile fiscale, atunci când a candidat în 2016 cât şi ca preşedinte, afirmând că nu poate face acest lucru atâta timp cât aceste declaraţii sunt auditate.

Luni, secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, a refuzat o solicitare din partea preşedintelui democrat al Comisiei pentru buget finanţe din Camera Reprezentanţilor pentru declaraţiile fiscale ale lui Trump.

Democraţii vor să obţină datele fiscale ale lui Trump în cadrul investigaţiilor lor legate de posibile conflicte de interese rezultate din deţinerea în continuare a unor interese de afaceri de către acesta, chiar dacă ocupă funcţia de preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *