Cum scăpăm de toxine înainte de masa de Crăciun

Persoanele care au ținut post și-au  curățat organismul de toxine, pentru că meniul lor a fost bazat pe fructe și vegetale. Însă, cei care nu au ținut post trebuie să-și pregătească într-un fel organismul înaintea mesei festive de Crăciun pentru că urmează “atacul” alimentelor grele.

“Pentru a evita suprasolicitarea organismului sau, și mai grav, îmbolnăvirea lui, ideal este să recurgeți la o dietă ușoară, cu circa o săptămână înainte de Crăciun. Asta pentru că preparatele tradiționale sunt, preponderent, din carne de porc, sunt tocături, prăjeli, iar toate acestea se digeră greu. Puteți recurge la o dietă bazată în special pe fructe și legume și carne de pește, preparată la cuptor, la grătar sau fiartă. Și, nu în ultimul rând, nu uitați de importanța hidratării. Oamenii, în general, consideră că hidratarea este foarte importantă pe caniculă. Așa este, însă organismul are nevoie de lichide tot timpul pentru a putea funcționa la parametri optimi. Puteți bea apă, ceaiuri, sucuri naturale de fructe. Și o supă de legume hidratează foarte bine. Toxinele sunt un inamic nevăzut, considerat un fel de bau-bau. Consider că după o săptămână cu o astfel de alimentație, organismul va suporta mai ușor o masă festivă cu  sarmale, cârnați, tobă, cvaltaboși etc, adică alimente cu mult colesterol și greu de digerat. Evident, faptul că ați ținut dietă nu înseamnă că aveți liber la execese, pentru că vă v-a fi la fel de rău. Organismul nostru ne taxează pentru orice fel de abuz”,  explică dr. Magdalena Iordan, medic de familie.

Carnea roșie, interzisă dacă vrem să eliminăm toxinele

“În dieta pentru eliminarea toxinelor trebuie să evităm și preparatele din carne roșie, conservele și semipreparatele. Șunca, bacon-ul, pate-ul etc, toate conțin conservanți artificiali, așa că nu sunt recomandate. Pentru a nu vitregi organismul de proteine puteți mânca pește, ouă sau carne de pui. Evident, ideal ar fi ca toate acestea să nu fie prăjite. De asemenea, ar fi bine să renunțați la desert, pe durata curei pentru eliminarea toxinelor, indiferent dacă nu sunt prăjituri sau torturi foarte elaborate, ci niște simpli biscuți. Pe cât posibil, renunțați chiar și la zahărul din cafea sau ceai. Dacă nu puteți bea fără, adăugați o linguriță de miere. Evident, alcoolul este exclus din cura de eliminare a toxinelor”, recomandă medicul.

Alimente anti-toxine

Verdețurile sunt aliatul de nădejde în lupta anti-toxine, așa că ele nu ar trebui să lipsească, în general, din meniu, iar pe durata curei pentru eliminare toxinelor trebuie incluse obligatoriu. Verdețurile constituie o sursă naturală de vitamina C și antoxidanți. Dintre fructe, perele și merele sunt cele mai eficiente în lupta cu toxinele, iar grepfrutul are proprietatea de a ne ține în frâu valorile colesterolului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *