Cum scapi de halenă

 

Alimentaţia nepotrivită constituie principalul factor favorizant al apariţiei mioului neplăcut al gurii (halenă). De asemenea, igiena dentară defectuoasă duce la acelaşi fenomen. Ceapa şi usturoiul sunt alimente a căror aromă persistă în respiraţie chiar şi la o zi după ce le-aţi consumat deoarece compuşii organici cu sulf continuţi de aceste legume sunt absorbiţi în totalitate şi eliminaţi numai prin respiraţie. Nici consumul de alcool sau cafea nu ajută la menţinerea respiraţiei proaspete ci, din contră, ele usucă gura şi contribuie la formarea bacteriilor ce duc la mirosul neplăcut al gurii. Şi consumul mare de carne este un factori favorizant al halenei. Vestea bună este că un consum mare de apă, o igienă corectă a gurii şi guma de mestecat sunt factori ce vă ajută să vă menţineţi respiraţia proaspătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *