Cum te pot transforma în pacient canoanele modei

 

 

 

 

Cu toţii suntem, mai mult sau mai puţin, preocupaţi de modă pentru că vestimentaţia este un element important atât pentru respectul de sine cât şi pentru modul în care eşti perceput în societate. Din păcate, specialiştii susţin că, uneori, respectarea  canoanelor modei  ne  poate îmbolnăvi.

 

 

Atunci când aleg hainele, multe persoane consideră mult mai important ca acestea să fie în tendinţe decât să fie comode şi din materiale naturale. Astfel, mulţi îşi pun în pericol propria sănătate.

 

Blugii strâmţi opresc circulaţia sângelui

Moda blugilor skinny împiedică circulaţia normală a sângelui, presează organele interne şi favorizează apariţia celulitei. De asemenea, în urma epilării, hainele foarte strâmte pe corp fac ca unele fire de păr să crească sub piele şi, din pricina transpiraţiei, să se infecteze rădăcina. În plus, blugii strâmţi dau, deseori, senzaţia de furnicături, amoeţeală şi arsuri  la nivelul picioarelor, afecţiune numită meralgie parestezică. Pentru a vă reveni trebuie să renunţaţi o perioadă lungă de timp la vestimentaţia cu pricina.

 

Sutienele push-up pot  genera  leziuni

Cu un uimitor efect estetic, sutiene push-up dăunează coloanei vertebrale, împiedică circulaţia normală a sângelui şi pot favoriza chiar şi apariţia  cancerului mamar. Ideal este să nu purtaţi sutien noaptea pentru că riscaţi să se formeze noduli la nivelul sânilor şi chiar să vă sporiţi riscul de cancer mamar. De asemenea, este indicat să evitaţi sutienele cu sârmă pentru că acestea supun la o presiune prea mare sânii, lucru ce va provoca leziuni sau chiar hematoame.

 

Hainele nu ne protejează de ultraviolete

Expunerea abuzivă la ultraviolete  ne afectează sistemul imunitar. Există articole vestimentare care practic absorb radiaţiile ultraviolete şi care pot duce chiar la cancer de piele. În mod normal hainele trebuie să ne protejeze măcar în proporţie de 30% de radiaţiile solare. Chiar dacă purtăm haine subţiri şi în culori deschise, dacă stăm în arşiţa soarelui ele nu ne protejează pielea. Inul şi bumbacul sunt cele mai bune materiale pentru hainele de vară.

 

Tocurile înalte şi poşetele mari deformează coloana

Femeile care poartă frecvent încălţăminte cu toc înalt sau genţi grele voluminoase şi grele îşi deformează coloana vertebrală şi îşi modifică dinamica mersului.  De asemenea, tocurile înalte perturb circulaţia sângelui prin vene  şi favorizează apariţia varicelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.