Cum vrea să saboteze Salvini guvernul Conte 2

Liderul partidului de extrema dreaptă Liga, Matteo Salvini, a promis în faţa susţinătorilor săi reuniţi duminică pe o câmpie din comuna Pontida, în Lombardia, că va sabota Guvernul Conte 2 printr-o serie de refendumuri şi va pune capăt astfel unei coaliţii formate din „trădători“.

Liga şi Mişcarea Cinci Stele (M5S) au guvernat timp de 14 luni împreună, până la începutul lui august, când Salvini s-a retras de la guvernare şi a provocat prăbuşirea Guvernului Conte 1.

Matteo Salvini, în vârstă de 46 de ani, a mizat pe organizarea de alegeri legislative anticipate, care, conform sondajelor, i-ar fi dat şansa să guverneze singur. Însă o alianţă neaşteptată între doi foşti inamici politici, M5S, anti-sistem, şi Partidul Democrat, social-democrat, i-a dat calculele peste cap.

Ajuns în opoziţie, Salvini denunţă o alianţă formată din „trădători închişi în birourile lor“ şi promite destrămarea ei prin referendumuri.

Un referendum poate fi organizat în Italia în urma strângerii a 500.000 de semnături. Iar Salvini spune că vrea să organizeze referendumuri pentru orice decizie guvernamentală.

„Dacă se vor atinge de decretul nostru de securitate, atunci nu vom colecta 500.000 de semnături, ci 5.000.000 pentru a ne apăra graniţele sacre ale naţiunii“, a susţinut el.

„Poporul italian nu va fi sclavul nimănui“, a insistat Salvini, care s-a remarcat prin închiderea porturilor Italiei în faţa imigranţilor în cele 14 luni de mandat la şefia Ministerului de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.