Curiosul caz al firmei pe pierdere şi cu 2 angajaţi care câştigă contracte de milioane în Teleorman

Un contract de 5.571.184.91 de lei, fără TVA a fost atribuit pe 19 februarie 2019 de către Primăria Oraşului Zimnicea pentru „proiectare și execuție lucrari pentru obiectivul „Modernizare si dotare Scoala Gimnaziala M.R.Paraschivescu, oras Zimnicea” firmei Romart Concept SRL din Bragadiru. Firma, înfiinţată în 2015, nu se poate lăuda cu mari lucrări de construcţii şi nici cu alte afaceri remarcabile.

Oficial, societatea se ocupă de lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, iar în 2017, a avut doi angajaţi, cifră de afaceri de 11370 de lei şi pierderi de 28504 de lei, după ce, cu un an înainte, avea un angajat, nicio încasare şi pierderi de 6154 de lei.

Romart Concept nu este la primul contract cu autorităţile publice din Teleorman. În vară, tot conform site-ului de achiziţii publice, a primit un contract de 2622538.31 de lei fără TVA pentru „achiziția serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție la obiectivul de investiții ,,REABILITAREA, MODERNIZARE, DOTAREA SI EXTINDEREA SCOALII GENERALE DIN COMUNA TALPA, JUDETUL TELEORMAN” iar cu dou luni înainte primise un alt contract, de această dată prin încredinţare directă în comuna Dubova, judeţul Mehedinţi. Pentru 363.298,58 de lei, firma trebuia să se ocupe de „lucrările de construcție POD 3 in comuna Dubova” pentru asigurarea confortului cetaenilor din comuna.

Firma Romart Concept SRL a fost înfiinţată de ROTARU DAN-ANDREI şi NICOLAIE MARIUS-VIRGIL, în aprilie 2015. În 2016, acţionariatul a ajuns asa + ROTARU DAN-ANDREI 52,38% si VASILACHE SILVIU – 47,62%. Vasilache Silviu este la randul lui unic actionar in firma Romart Assist, abonata si ea la contracte cu statul. De exemplu, această ultimă firmă, a primit cam în aceeaşi perioadă cu prima firmă un contract de PROIECTARE SI EXECUTIE pentru „Modernizare si reabilitare drumuri comunale in Comuna Dubova, Sat Eibenthal si Baia Noua”” cu o valoare de 6415487.36 de lei fără tva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.