Curtea de Apel a STOPAT debandada completurilor de 3 judecători de la instanța supremă!

Curtea de Apel București a decis astăzi că nu suspendă și activitatea Completurilor de 3 judecători de la instanța supremă până la tragerea la sorți a judecătorilor!

A început ofensiva și împotriva completurilor de 3 judecători de la instanța supremă. Un inculpat într-un dosar al lui Radu Mazăre, Georgică Giurgiucanu, a depus o plângere la Secția pentru anchetarea magistraților, prin care cere cercetări privind constituirea completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă. De asemenea, el a contestat componența completurilor de 3 judecători la Curtea de Apel București, însă instanța i-a respins plângerea ca fiind inadmisibilă.

„Am invocat o excepție de nelegală compunere a completului de 3 având în vedere că hotărârea pe care s-a bazat constituirea acestui complet este una care pe de o parte nu am vazut-o și care, pe de altă parte, din punctul nostru de vedere, nu există întrucât nu a fost publicată nicăieri, astfel încât ea nu poate produce efecte juridice. Mai mult decât atât, în lege și în textul Constituției, se menționează expres că nu poate fi făcută compunerea Înaltei Curți din altceva decât prin lege. Așa cum s-a decis și în hotărârea care a decis conflictul, dreptul la un proces echitabil este compus și din dreptul ca un complet să fie constituit imparțial, independent și prin tragere la sorți, adică în mod aleatoriu”, a declarat Ingrid Mocanu, apărătorul lui Georgică Giurgiucanu.

De altfel, preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, săptămâna trecută, înainte de tragerea la sorţi a noilor completuri de 5 judecători, că a început un asalt şi asupra completurilor de 3 judecători, precizând că tragerea la sorţi ar trebui aplicată şi completurilor de 1, 2 şi 3 judecători din ţară.

Tot Curtea de Apel a fost însă instanța care a aruncat în aer activitatea completurilor de 5 judecători. Magistratul Alina Ghica a accptat toate cererile lui Liviu Dragnea și a suspendat activitatea completurilor de 5 până la tragerea la sorți, astfel că liderul PSD ajunge și în 2019 fără să se fi administrat măcar o probă în dosarul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *