Curtea de Apel Bucureşti sesizează CCR privind OUG pe legile justiţiei

Magistraţii unui complet de la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă dosarul unui fost europarlamentar, au decis, vineri, să sesizeze CCR cu privire la articolul VII din OUG pe legile justiţiei, transmite Mediafax.

Instanţa a respins cererea de sesizare a Curţii privind articolul VI, cel privind formarea completelor.

„Stabileste termen de judecată pe fondul cauzei la data 16.11.2018, ora 12:00. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. VII şi art.II pct.2 (referitor la art. 87 alin.2 din Legea nr.304/2004) din OUG 92/2018 prin raportare la dispoziţiile art.15 alin.2, art.16 alin.1, art.131 alin.1, art.132 alin.1 din Constituţia României. În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.VI din OUG 92/2018. Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în privinţa dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Definitivă în privinţa restului dispoziţiilor”, se arată în minuta magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Este vorba despre completul care judecă dosarul (apel) în care fostul şef al ANSVSA şi fostul europarlamentar Marian Zlotea este judecat pentru luare de mită, instigare la luare de mită şi constituire grup infracţional organizat. În primă instanţă, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Ordonanța de Urgență a bulversat sistemul judiciar, în special DNA, dat fiind că mulți procurori nu mai îndeplinesc condițiile impuse și trebuie sa părăsească instituția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *