Curtea de Apel stabilește dacă îl EXTRĂDEAZĂ pe Demirkaye! Reacția lui Toader

Ziaristul turc Kamil Demirkaye află pe 14 decembrie dacă va fi extrădat în Turcia. El a fost prezentat Curții de Apel București.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că procedura extrădării depinde de organele judiciare, asta după ce europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut să oprească extrădarea a ziaristului turc.

„Cristian Preda îmi cere să opresc procedura de extrădare a unui jurnalist turc! În condițiile legii, procedura extrădării este de competența organelor judiciare. Autorul solicitării nu cunoaște acest aspect elementar?”, a scris Toader pe Facebook.

„Nu cred că autorul solicitării îmi cere să încalc independența autorității judiciare. Nu cred că autorul solicitării are cunoștință de cazuri în care ministrul justiției a stopat proceduri judiciare”, a adăugat ministrul Justiției.

​​Jurnalistul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat de acasă miercuri dimineață, în baza unei solicitări de extrădare, el fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Pe numele jurnalistului există un mandat de arestare care ar fi fost emis de procuratura din Antalya la ordinul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Pe numele ziaristului nu există nicio condamnare definitivă, conform cazierului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *