CUTREMUR ÎN BOR: Preoții care l-au șantajat cu filmulețe porno pe episcopul Hușilor ajung la închisoare!

Curtea de Apel Iaşi a pronunţat joi, 14 martie, sentinţa definitivă în dosarul în care trei preoţi au fost judecaţi pentru şantaj, persoana vătămată fiind fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul. Condamnarea este una fără precedent pentru Biserica Ortodoxă Română.

După ce Tribunalul Vaslui a dispus condamnarea cu suspendare a celor trei preoţi, Curtea de Apel Iaşi a admis apelul formulat de procurorii DNA şi fostul episcop al Huşilor şi a desfiinţat sentinţa instanţei de fond, agravând pedepsele. Astfel, judecătorii au dispus condamnarea la trei ani şi şase luni închisoare în regim de detenţie a fostului arhimandrit al Episcopiei Huşilor, Sebastian Jitaru şi la câte trei ani de închisoare cu executare a preoţilor Gheorghe Damian şi Mihail Bumbu.

În plus, judecătorii au interzis celor trei clerici să mai profeseze ca preoţi timp de cinci ani după executarea pedepselor. Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Iaşi este definitivă. Cei trei preoţi au fost acuzaţi că l-au şantajat pe fostul episcop cu materiale compromiţătoare. Potrivit DNA, tăvălugul şantajului ar fi fost declanşat de un apropiat al fostului episcop Corneliu. Este vorba de arhimandritul Sebastian Jitaru, considerat „mâna dreaptă” a fostului episcop Corneliu Bârlădeanul, care îşi dorea funcţia de episcop vicar al Episcopiei Huşilor. La sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie 2017, el a contactat consilierii episcopului Corneliu cărora le-a spus că are o filmare compromiţătoare şi le-a dezvăluit planul său. Pentru a fi convingător le-ar fi arătat secvenţe din înregistare de pe telefonul său mobil.

A avut cea mai spectaculoasă ascensiune şi cea mai răsunătoare cădere din ierarhia bisericească. Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, a dispărut fără urmă după scandalul sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Şi, totuşi, unele voci spun că ar fi rămas cu un imperiu financiar de neimaginat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *