Dacă aveam conducători care să inspire respect, Viktor Orban nu și-ar fi permis să ne jignească, afirmă Victor Ponta

Premierul ungar Vicktor Orban nu și-ar permite să jignească, dacă am fi avut astăzi conducători care să inspire respect, susține fostul premier Victor Ponta care adaugă că liderul maghiar știe că omologii săi de la București „îl văd azi ca pe un model și sunt dispuși să vândă pentru bani și interes personal tot ceea ce s-a obținut într-o sută de ani”.

„Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv, un an de mândrie și bucurie, iar premierul Viktor Orban ar fi trebuit să tacă (dacă nu putea să se exprime respectuos și politicos), dar și un moment în care trebuie să vedem diferența uriașă între liderii politici naționali pe care poporul român îi avea în 1918 și gașca de hoți analfabeti care ne conduce în 2018! Dacă România ar avea azi conducători care să inspire respect, cu siguranță că Viktor Orban nu și-ar permite să ne jignească la noi acasă. Știe însă ca omologii săi de la București îl văd azi ca pe un model și că sunt dispuși să vândă pentru bani și interes personal tot ceea ce s-a obtinut într-o sută de ani!”, scrie Ponta pe Facebook.

Sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, judetul Harghita, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Romania a intrat acum 100 de ani în epoca modernă, dar pentru maghiari asta nu reprezintă „un moment festiv”.

„Acum o sută de ani, România a intrat în epoca moderna. (…) Înțelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înțeleagă și ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *