Cât ne costă libertatea lui Dragnea?

Ieșit învingător din războiul deschis din sânul formațiunii politice pe care o păstorește, Liviu Dragnea ticluiește planuri să iasă basma curată și din lupta cu propria-i țară. Procesul în care liderul PSD are deja o condamnare de aproape 4 ani în primă instanță se apropie de verdictul final. Așa că Dragnea nu mai are timp de diplomații și dă orice i se cere. Chiar și limba română a devenit monedă de schimb în interes politic pentru teleormăneanul care avea să țină în mâini frâiele unui popor care încă are răni deschise de pe urma comunismului.

8 octombrie, ziua în care Completul de 5 judecători de la eterna dușmancă a lui Liviu Dragnea, Instanța Supremă, va decide dacă acceptă sau nu apelul lui Daddy. Și cum Dragnea nu se sinchisește să mai caute vreun judecător cumsecade măcar și pentru o cafea pe canapeaua prăfuită de la SRI, caută soluții în propria-i ogradă, unde, încă, este cocoș, la Camera Deputaților și la Guvern. La SRI s-a mai fript o dată, când stătea cot la cot cu Kovesi și avea convingerea că el va fi cel care își va savura achitarea, nu Kovesi – laurii gloriei de a fi obținut condamnarea, fie ea și cu suspendare în dosarul Referendumul.

La Camera Deputaților aproape că și-a rezolvat problema. N-au decât să se supere câțiva confrați din PSD sau chiar și ALDE, Dragnea a reușit să-și cumpere din nou majoritatea politică. UDMR e iar de partea lui. Nu l-a costat nimic, doar limba română. Și oricum la ce mai folosește limba când Dragnea vrea să-i reducă pe toți la tăcere? Disperat a contactat-o chiar și pe Cati (Andronescu), cea care cerea demisia lui Daddy, și care acum se gândește ce mișto ar fi încă un mandat la Educație. Daddy i l-a oferit, în schimb trebuie să tacă și să-l susțină. Bădălău a părăsit tabăra disidenților din PSD când Dragnea i-a transmis un sms cu o funcție babană – să verifice miniștrii !

Ghimpele lui Liviu Dragnea mai are un singur nume: Tudorel Toader, dar și un singur țel – Ordonanța salvatoare, prin care cazieru-i destul de pătat să se albească ca și cum ai folosi un șervețel anti-pete. Așa că Dragnea i-a pus gând rău lui Tudorel, chiar dacă asta l-ar putea costa alianța cu ALDE. Dar pe cine mai interesează ALDE când porțile de la Rahova se deschid parcă tot mai aproape? Deja are și un nume Daddy, un soldat care cât a primit o funcție nu a trădat: Eugen Nicolicea. Instalat la Ministerul Justiției, Nicolicea ar avea nevoie de doar două secunde să-l salveze pe liderul suprem. O semnătură pe Ordonanța salvatoare și Daddy va fi liber. Apoi va încerca să răscumpere limba română. Și dacă nu va reuși, nu-i niciun bai! Oricum statisticele arată că tot mai mulți români părăsesc țara scârbiți de partidul stat. Iar Daddy a amenințat deja: Nu voi pleca din politică ca un prost…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *