Daea doarme liniștit, pesta porcină face ravagii. În Brăila, vor fi omorâţi peste 3.000 de porci

Peste 3.000 de porci vor fi omorâţi într-o fermă din judeţul Brăila în care a fost descoperit virusul pestei porcine. Alte focare au fost descoperite în gospodării ţărăneşti unde vor fi aplicate măsuri asemănătoare.

Pesta porcină a mai apărut în gospodării din localităţile Bărăganu, Chiscani, Ianca, Măxineni, Siliştea, Şuţeşti şi Vădeni. Toţi porcii din gospodăriile afectate au fost sau urmează să fie eutanasiaţi, iar proprietarii animalelor vor fi despăgubiţi conform legii, au anunţat autorităţile brăilene.

„Focarul a fost descoperit luni, miercuri a venit confirmarea de la laborator şi tot miercuri am început să eutanasiem animalele. Probabil, joi seara terminăm. Fiind vorba despre o fermă am introdus restricţii de circulaţie, pentru maşini, pentru oameni. Acolo sunt aproximativ 3.300 de porci, în judeţ nu mai avem cazuri asemănătoare. Mai sunt focare de pestă doar în gospodării din câteva localităţi, sunt porci puţini. Oamenii vor fi despăgubiţi. Nu sunt probleme cu banii”, a declarat, corespondentului Mediafax, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Gicu Drăgan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *